top of page

MUMMOLAAN

TERVETULOA

MUMMOLA KAHVILA

Vanhatie 26, 02880 Veikkola

040 625 6422 | mummolakahvila@gmail.com

AVOINNA: Arkisin 8–16 | La-Su Suljettu

Mummola Kahvila avasi ovensa keväällä 2020. Kahvila tarjoaa aitoa kotiruokaa miljöössä, jonka moni muistaa mummolastaan. Idea kahvilaan lähti omistajien omasta kaipuusta hyvään kotiruokaan.

”Olimme mieheni kanssa käymässä Helsingin keskustassa ja etsimme hyvää ruokapaikkaa. Vaikka nykyisin on todella paljon erilaisia vaihtoehtoja lounasruokaan, ihan perinteistä kotiruokaa ei saa juuri mistään. Tälle pohjalle päätimme rakentaa toimintamme”, Mummola Kahvilan omistaja Anne Lähde kertoo.

Lounaslistalla onkin tarjolla muun muassa silakkapihvejä ja muusia, lohikeittoa ja itse leivottua saaristolaisleipää tai harvinaisempaakin herkkua, eli maksapihvejä. Viikon lounaslista valmistuu tyypillisesti maanantain aikana, jolloin Anne päivittää lounastiedot Mummolan Facebook-sivulle.

”Perinteeksi on jo muodostunut se, että perjantaisin meillä saa lohikeittoa ja saaristolaisleipää. Muina päivinä lounas vaihtelee. Kuuntelemme myös asiakkaidemme toiveita: parhaillaan pohdimme, ottaisimmeko lounaslistalle myös yhden perinteisen mummolaherkun, eli läskisoosin”, Anne sanoo.

Gluteenittomia herkkuja kahvin kanssa

Mummola Kahvilassa voi jälkiruuaksi tai kahvin kanssa valita paikan päällä leivottuja suolaisia ja makeita herkkuja. Moni leipomuksista on paitsi laktoosittomia myös gluteenittomia.

”Melko suuri osa leivonnaisistamme on gluteenittomia, ja ne leivotaan omissa tiloissamme, talon toisessa kerroksessa, Anne kertoo.

Gluteenittomana on tarjolla on muun muassa juustokakkuja sekä suolaisia ja makeita piirakoita. Usein on myynnissä myös patonkeja ja riisipiirakoita.

”Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on viime vuosina lisääntynyt hurjasti, mutta valikoima on lounaskahviloissa usein melko niukka. Me haluamme, että myös gluteenittomissa tuotteissa on varaa valita. Näin koko perhe voi tulla meille herkuttelemaan.”

Sisustus kuin mummolassa

Kuten mummoloissakin, kahvilan sisustus on muodostunut useiden vuosikymmenten tyylillä. Kahvilan kaikki huonekalut on hankittu kirpputoreilta tai kierrätyskeskuksista, ja jonkin verran on saatu lahjoituksina. Väreillä ja kuoseilla leikitellään rohkeasti.

”Olen aina ihannoinut 1950–1970-lukujen estetiikkaa. Kahvilan sisustuksen ideointiin vaikutti myös se, että itse kiinteistökin on vanha. Ja koska mummolat ovat monella kaukana, halusimme tehdä tästä mummolan korvikkeen”, Anne sanoo.

tervetuloa.jpg
Kuvia Mummolasta
bottom of page